INGREDIENTAI: 2 vienetai morkų (didesnių)
1 pundelis svogūnų laiškų
1 pundelis petražolių
Padažui:
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai medaus
2 šaukštai citrinų sulčių (arba obuolių acto)
1.5 šaukštelio dižono garstyčių
0.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
1 žiupsnelis juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Į dubenį sutarkuoti morkas burokine tarka.
2.
Svogūno laiškus susmulkinti, petražoles smulkiai sukapoti ir suberti į dubenį su morkomis.
3.
Padažui į dubenėlį dėti garstyčias, medų, pilti citrinos sultis, aliejų, berti druską ir pipirus, išmaišyti. Supilti į dubenį su morkomis ir gerai permaišyti.
4.
Paragauti, ar patinka skonis. Jei norisi, įspausti dar citrinos sulčių ar įdėti druskos.