INGREDIENTAI: 1 stiklinė kvietinių miltų
1 stiklinė vandens
4 šaukštai sviesto
2 šaukštai cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Apvoliojimui:
4 šaukštai cukraus
1.5 šaukšto malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į puodą storu dugnu supilkite vandenį, suberkite cukrų, druską ir sviestą. Kaitinkite maišydami, kol cukrus ištirps. Nuimkite puodą nuo kaitros ir suberkite miltus. Maišykite, kol miltai susijungs su skysčiu.
2.
Grąžinkite puodą ant kaitros ir maišant kaitinkite 2 min, kol tešla taps vientisa ir blizgi. Nuimkite nuo kaitros, kai tešla atšoks nuo puodo sienelių.
3.
Vafline papurškite aliejumi. Imkite po mažą gumuliuką tešlos ir dėkite į vafline kepti. Kepkite apie 5 min, kol vafliukas taps gražios auksinės spalvos.
4.
Cinamoną ir cukrų sumaišykite ir jame apvoliokite iškeptus vaflius.