TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-21 16:11
Gungjung Tteokbokki – Karališkojo teismo ryžių pyragas
Gungjung Tteokbokki – Karališkojo teismo ryžių pyragas

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
400 gramų jautienos
450 gramų ryžių pyragaičiai
1 vienetas paprikos
0.5 stiklinės vandens
1/4 stiklinės sojos padažo
2 šaukštai sezamų aliejaus
2 šaukštai cukranendrių cukraus
1 šaukštas česnako (smulkinto)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio dygminų aliejus
pagal poreikį sezamo sėklų
pagal poreikį druskos

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nedideliame dubenyje sumaišykite sojų padažą, cukrų, česnaką, juoduosius pipirus, 1 arbatinį šaukštelį sezamo aliejaus, maišykite, kol cukrus ištirps. Pusę padažo perkelkite į kitą nedidelį dubenį.

2.
Plonai supjaustykite jautieną. Į vieną dubenį su padažu sudėkite jautieną ir išmaišykite, kad tolygiai pasidengtų, įmasažuokite padažą į jautieną. Leiskite pastovėti 15 minučių.

3.
Vidutiniame dubenyje sumaišykite ryžių pyragus ir pakankamai drungno vandens, kad apsemtų. Mirkyti 10 minučių. Nusausinkite, tada grąžinkite ryžių pyragus į dubenį. Supilkite likusį padažą ir išmaišykite, kad tolygiai pasidengtų.

4.
Papriką supjaustyti nedideliais gabalėliais.

5.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite dygminų aliejų. Sudėkite jautieną su marinatu ir maišydami kepkite, kol jautiena nebebus rausva, apie 1 minutę. Suberkite papriką ir retkarčiais pamaišydami kepkite 3 minutes. Sudėkite ryžių pyragus, jų padažą ir ½ puodelio vandens ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite, dažnai maišydami, kol padažas sutirštės, o ryžių pyragai bus minkšti ir gražiai glazūruoti, maždaug 8 minutes. Įmaišykite likusį sezamo aliejų. Pagardinkite druska ir pipirais.

6.
Papuoškite sezamo sėklomis. Patiekite šiltą.




admin · 2024-10-27 03:33 · 48 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt