INGREDIENTAI: 2 pakeliai sluoksniuotos tešlos (apie 800 g)
24 griežinėliai saliamio
125 gramai pomidorų tyrės
100 gramų sūrio (tarkuoto, mėgstamo)
3 lapeliai baziliko
pagal skonį druskos
pagal skonį citrinpipirių
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pomidorų padažui paruošti bazilikus susmulkinti, sudėti į pomidorų tyrę, pagardinti druska ir citrinpipirais, išmaišyti.
2.
Sluoksniuotą tešlą supjaustyti tokio dydžio gabaliukais, kad tilptų į vaflinę. Vienam vafliui, reikia dviejų vienodo dydžio tešlos gabaliukų. Vieną tešlos gabaliuką patepti pomidorų padažu, ant viršaus dėti 3 griežinėlius saliamio, pabarstyti sūriu ir užkloti kitu tešlos lakštu. Taip paruošti likusius vaflius.
3.
Kraštus lengvai suspausti ir kepti vaflinėje 4-6 minutes, kol taps auksiniai ir traškūs.