INGREDIENTAI: 300 gramų vištienos krūtinėlės
250 gramų pievagrybių
250 mililitrų pieno
2 vienetai bulvių (didelių)
150 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
120 gramų fermentinio sūrio (mėgstamiausio)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
4 šaukštai saulėgrąžų aliejaus (ar alyvuogių)
1 šaukštas kvietinių miltų
1 šaukštelis druskos
1/3 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
šiek tiek vandens (virimui)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves išverdame su lupena, paliekame visiškai atvėsti. Po to nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka.
2.
Vištienos krūtinėlę supjaustome mažais kubeliais. Pabarstome druska ir pipirais.
3.
Keptuvėje įkaitiname 2 šaukštus aliejaus ant aukštesnės vidutinės ugnies. Sudedame vištieną ir kepame, pamaišant, kol gabalėliai gražiai apskrunda. Išimame iš keptuvės.
4.
Nulupame svogūną, susmulkiname. Pievagrybius supjaustome griežinėliais.
5.
Keptuvėje įkaitiname 2 šaukštus aliejaus ant aukštesnės vidutinės ugnies. Sudedame svogūną ir pievagrybius, kepame, vis pamaišant, kol šie šiek tiek suminkštėja. Sudedame vištienos gabalėlius, išmaišome, suberiame miltus, išmaišome ir pakepiname 1 min. Tada supilame grietinėlę ir pieną, beriame druska ir pipirus, gerai išmaišome ir kaitiname, vis pamaišant, ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštėja.
6.
Sūrį sutarkuojame smulkia tarka.
7.
Į kepimo indą sudedame vištieną su padažu, išlyginame paviršių. Ant viršaus sudedame tarkuotas bulves, apibarstome sūriu.
8.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min., kol sūris vos vos apskrunda.