TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Greitai paraugintos vynuogės - tobulas garnyras



INGREDIENTAI:
pagal poreikį besėklių vynuogių (kiek turiu arba kiek telpa į indą)
šiek tiek prieskonių konservavimui
šiek tiek česnako
šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Besėkles vynuogias švariai nuplaunu ir nuskabau nuo kekės. Dedu į patogų indą - tai gali būti stiklainis ar tiesiog bet koks stiklinis ar keramikinis indelis.

2.
Dedu prieskonius. Žiemą tam puikiai tinka džiovintų prieskonių konservavimui mišinys, o vasarą galite naudoti įprastus rauginimo prieskonius - krapų žiedynus, juodųjų serbentų lapus ir vyšnių lapus. Įdedu ir šiek tiek česnako - neluptas skilteles sutraiškau peiliu ir dedu į vynuoges. Česnako galite dėti pagal skonį - aš dedu 3 skilteles 1 litrui vynuogių.

3.
Vynuoges užpilu vandeniu, kad apsemtų. Pildama matuoju, kiek vandens supyliau. Pagal tai beriu druskos - skaičiuoju 1 šaukštą (30g) druskos 1 litrui vandens. Išmaišau, kad druska tolygiai pasiskirstytų. Tuo pačiu maišydama stengiuosi į dugną nustumti prieskonius, kad jie nebūtų paviršiuje.

4.
Indą su vynuogėmis pridengiu dangteliu arba rankšluostėliu. Pridengti reiškia uždengti, bet nesandariai, t.y. paliekant oro tarpą, kad galėtų vykti rūgimas.

5.
Palieku šiltoje namų vietoje 3-4 dienoms, jog vynuogės įrūgtų iki norimo skonio intensyvumo. Įrūgus indą sandariai uždarau ir laikau šaldytuve.




admin · 2024-10-22 15:33 · 6 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt