TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Donatas Malvina Severinas Viltaras Mingedė Aliodija Severas
Naminis batonas
Naminis batonas

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
500 gramų miltų (apytikriai)
1 stiklinė vandens (šilto)
8 šaukštai aliejaus
1 šaukštas cukraus
7 gramai sausų mielių
1 šaukštelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į šiltą vandenį suberiame mieles ir cukrų, maišome, kol ištirps, tada statome šiltai 10 - 15 minučių, kol mielės suputos.

2.
Ssupilame aliejų, druską, išmaišome. Suberiame miltus ir viską intensyviai minkome geras dešimt, o galima ir penkiolika minučių. Miltų kiekį koreguokite pagal save, nes skirtingos rūšys skirtingai brinksta. Jų dėkite tiek, kad tešla nebūtų lipti, bet ir liktų minkšta, elastinga.

3.
Gautą tešlos gabalą dedame į aliejumi išteptą indą ir valandai statome šiltai (kur nors prie radiatoriaus ar gyvatuko vonioje), jog tešla iškiltų.

4.
Daliname tešlą į dvi dalis, kiekvieną dalį kočiojame į blyną, kurį susukame į ritinį. Gautus ritinius krauname ant skardos, pridengiame drėgnu rankštluostėliu, statome šiltai 40 - 50 minučių. Po to aštriu peiliu padarome po kelias įpjovas ant kiekvieno ritinio.

5.
Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Skanaus :)




admin · 2024-10-21 03:33 · 21 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt