TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Kijevo tortas kitaip - su maskarponės kremu
Morenginis tortas su maskarponės kremu

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Morengui:
5 vienetai kiaušinių baltymų
200 gramų cukraus
45 gramai kvietinių miltų
70 gramų lazdyno riešutų
70 gramų anakardžių riešutų
Kremui:
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
240 gramų maskarponės sūrio
50 gramų cukraus
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis vanilės pastos (arba ekstrakto)

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Riešutus supilame į sausą keptuvę ir ant vidutinės kaitros pakepiname kelias minutes iki gražiai apskrus ir paskleis aromatą. Atsargiai, nesudeginame.

2.
Pakepintus riešutus susmulkiname peiliu arba elektriniu smulkintuvu.

3.
100 g cukraus sumaišome su miltais ir smulkintais riešutais.

4.
Baltymus supilame į švarų indą ir išplakame iki putų. Po šaukštą beriame likusį cukrų kaskart įbėrus gerai išplakant. Baltymus išplakame iki standumo - apvertus dubenį jei neturi iškristi.

5.
Į baltymus suberiame smulkintus riešutus ir švelniai išmaišome (geriausia - silikonine mentele).

6.
Pasiruošiame dvi kepimo skardas, ant jų uždedame kepimo popierių. Pasiimame 18 cm skersmens žiedą uždedame ant skardos. Į žiedą paskirstome ketvirdalį tešlos. Žiedą perkeliame ir vėl įdedame tešlą ir paskirstome. Taip pakartojame dar du kartus kitoje skardoje. Tarp morengų paliekame tarpus.

7.
Abi skardas dedame į iki 120 laipsnių įkaitintą orkaitę (režimas - viršus+apačia, su ventiliatoriumi).

8.
Morengus džioviname 2 valandas. Po valandos džiovinimo skardas sukeičiame vietomis - tą, kuri kepė viršuje, perkeliame į apačią, o tą, kuri buvo apačioje, perkeliame į viršų. Morengus paliekame atvėsti per naktį orkaitėje.

9.
Kremui maskarponę sumaišome su grietinėle ir plakame su mikseriu. Po truputį beriame cukrų, supilame vanilę ir išplakame iki kremas ima laikyti formą. Porą šaukštų kremo atsidedame torto šonams aptepti, o ketvirdalį likusio kremo sumaišome su kakava.

10.
Iškepusius morengus, jeigu reikia, apipjaustome, kad būtų lygus. Vieną morengą dedame ant lėkštės ir ant viršaus uždedame 18 skermens kepimo žiedą. Dedame trečdalį balto kremo, paskirstome. Ant viršaus vėl dedame morengą, tada kremo ir taip kartojame. Ant viršaus uždedame kakavinį kremą. Papuošiame likusiais trupiniais ar kepintais riešutais!

11.
Pagamintą tortą dedame į šaldytuvą kelioms valandoms (o dar geriau - nakčiai).

12.
Nuėmus kepimo žiedą, kraštus uždengiame likusiu kremu.




admin · 2024-10-20 15:33 · 20 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt