TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Jautienos kukuliai su tobulu padažu
Jautienos kukuliai su tobulu padažu

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
Faršui:
1 kilogramas jautienos (naudojome sausai brandintą smulkintą „Feel the Beef“)
100 gramų maltų džiūvėsėlių
100 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
100 gramų svogūnų
1 vienetas kiaušinių
30 gramų petražolių
30 gramų alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį rudojo cukraus
Padažui:
400 gramų padažo (picai skirto)
400 gramų konservuotų pomidorų (luptų)
50 gramų šoninė (naudojome "Pancetta" vytintą, aštrią)
1 vienetas svogūnų
pagal skonį česnako
pagal skonį petražolių
pagal skonį kalendros
Patiekiant:
500 gramų makaronų (naudojome "Conchiglie", kriauklių formos)

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį sudedame smulkintą jautieną, džiūvėsėlius, kietąjį sūrį, svogūnus, petražoles, kiaušinį, pipirus, druską bei cukrų (pagal skonį), truputį vandens ir gerai išmaišome.

2.
Formuojame norimo dydžio kukulius ir dedame juos į skardą.

3.
Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje ~15 min. Iškeptus kukulius sudedame į padažą ir pakaitiname 10 min.

4.
Padažui paruošti, keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname svogūnus, česnakus, vytintą šoninę „Pancetta“. Supilame pomidorų padažą picai bei pomidorus savo sultyse. Paskaniname druska, pipirais, cukrumi.

5.
Garnyrui paruošti, makaronus išverdame pasūdytame vandenyje pagal gamintojo rekomendacijas.




admin · 2024-10-20 03:33 · 63 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt