INGREDIENTAI: 600 gramų maltos kalakutienos
2 vienetai kiaušinių (žalių)
100 gramų džiūvėsėlių
100 mililitrų pieno
1 vienetas poro
2 vienetai morkų (vidutinių)
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
pagal skonį džiovinto raudonėlio
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Įdarui:
4 vienetai kiaušinių (virtų)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Džiūvėsėlius berti į dubenį, pilti pieną ir palikti išbrinkti.
2.
Porą smulkiai supjaustyti, morka sutarkuoti smulkia burokinės tarkos puse.
3.
Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, dėti porą ir morkas. Apkepti, kol viskas suminkštės.
4.
Į dubenį dėti maltą kalakutieną, įmušti kiaušinius, sudėti apkeptas daržoves, berti raudonėlį, supilti išbrinkusius džiūvėsėlius, berti druską, pipirus ir išmaišyti.
5.
Įjungti orkaitę kaisti iki 180° C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio).
6.
Kekso kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sudėti trečdalį paruoštos masės. Virtus kiaušinius nulupti ir sudėti ant mėsos vieną šalia kito.
7.
Atsargiai aplink kiaušinius dėti faršą, kai apdėliosite kiaušinius ir jie jau nejudės iš savo vietos, ant viršaus sudėti likusią masę. Viršų gerai suspausti rankomis, kad neliktų oro tarpų. Aptepti viršų aliejumi.
8.
Kepkite įkaitintoje iki 180°C orkaitėje apie 40-45 min., kol gražiai apskrus.