INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių
300 gramų morkų
175 gramai rudojo cukraus
150 gramų sviesto
150 gramų kvietinių miltų
100 gramų apelsinų cukatų (arba tarkuotos apelsinų žievelės)
100 gramų avižinių dribsnių (tirpių)
3 šaukštai romo
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
300 gramų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų kreminio sūrio (naudojau "Philadelphia" be priedų)
5 šaukštai cukraus (nubrauktų)
1 šaukštelis vanilės esencijos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 175 C laipsnių temperatūros.
2.
Morkas sutarkuoti smulkia burokine tarka, suberti į dubenį. Tuomet suberti berti apelsinų cukatus, pilti romą.
3.
Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus išplakti iki standžių putų.
4.
Į dubenį dėti sviestą, berti cukrų, druską, išplakti elektriniu plakikliu iki purios masės. Tuomet sudėti trynius ir vėl gerai išplakti.
5.
Į kitą dubenį berti miltus, kepimo miltelius, avižinius dribsnius.
6.
Į kiaušinių masę suberti morkas, miltų mišinį ir viską gerai permaišyti. Galiausiai sudėti išplaktus kiaušinių baltymus ir viską atsargiai išmaišyti.
7.
Kepimo formos dugną (naudojau 26 cm apvalią torto formą su nusegamais kraštais) iškloti kepimo popieriumi.
8.
Paruoštą tešlą sukrėsti į kepimo formą, pasistenkite pyrago centre mentelės pagalba padaryti tarsi duobę, kad pyragas kepdamas neiškiltų per daug pačiame centre.
9.
Šauti tortą į orkaitę ir kepti 40 - 50 minučių. Ar pyragas iškepęs, patikrinti mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus.
10.
Iškepusį pyragą atvėsinti ir tik tuomet išimti iš kepimo formos.
11.
Kremui į dubenį pilti grietinėlę, berti cukrų, pilti vanilės esenciją, išplakti elektriniu plakikliu iki standumo. Tuomet dėti kreminį sūrį ir plakti kol abi masės susijungs.
12.
Biskvitą supjaustyti į 3 dalis. Ant pagrindo dėti šiek tiek kremo, paskirstyti per visą plotį, dėt antrą dalį, vėl kremo ir galiausiai trečią dalį. Viršų patepti kremu.
13.
Perpjauti tortą pusiau ir vieną dalį užkelti ant kitos torto dalies. Visą tortą aptepti likusiu kremu.
Patarimai:
•
Paprastesniam variantu tiesiog aptepkite kremu biskvito viršų, tuomet perpjaukite pusiau, uždėkite vieną dalį ant kitos ir aptepkite likusiu kremu. Tokiu būdu nereikės daryti daug sluoksnių, o drėgmės užteks, nes pats biskvitas pavyksta drėgnas.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"