INGREDIENTAI: 1 kilogramas pomidorų (nepernokusių)
0.5 kilogramo agurkų
0.5 kilogramo svogūnų
0.5 stiklinės aliejaus (apie 120 ml)
0.5 stiklinės cukraus (apie 115 g)
100 gramų acto 9%
1 šaukštas druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Daržoves nuplauname. Pomidorus supjaustome skiltelėmis, agurkus griežinėliais, svogūnus žiedais. Viską sumaišome kartu su actu, druska, cukrumi, aliejumi ir paliekame pastovėti 2 valandoms.
2.
Supilstome į stiklainius, pridengiame dangteliais. Į platų indą, kurį statysime ant kaitros, įtiesiame rankšluostį. Statome stiklainius. Iki pusė jų pripilame vandens ir pasterizuojame. 0,5 l stiklainius kaitiname 7 minutes, 0,7 l stiklainius 10 minučių.
3.
Stipriai užsukame dangteliais ir leidžiame atvėsti.