TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Tiršta moliūgų sriuba su falafeliais
Tiršta moliūgų sriuba su falafeliais

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
325 gramai falafelių (naudojome „Naturli“ )
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Pagrindui:
800 gramų sviestinio moliūgo (nedidelio)
500 mililitrų daržovių sultinio
400 mililitrų kokosų gėrimo
300 gramų morkų (vidutinio dydžio)
1 vienetas svogūnų
1 gabalėlis imbiero
3 skiltelės česnako
2 šaukštai kokosų aliejaus
1 šaukštas džiovintas čiobrelis
1 šaukštas druskos
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
0.5 šaukštelio ciberžolės
0.5 šaukštelio kalendros
Patiekiant:
1 saujelė moliūgų sėklų (kepintų)
pagal skonį čiobrelių (šviežių)
pagal skonį grūstų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Išvirkite sriubą. Didesniame puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite kokosų aliejų. Suberkite kubeliais supjaustytą svogūną ir maišydami pakepinkite, kol suminkštės. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles, tarkuotą imbiero šaknį. Pagardinkite prieskoniais: džiovintais čiobreliais, ciberžole, kalendra, rūkyta paprika, druska ir pipirais. Pakepinkite dar minutę.

2.
Moliūgą perpjaukite perpus, išimkite sėklas ir nupjaukite odelę. Supjaustykite kubeliais. Morkas nuskuskite ir supjaustykite riekelėmis. Suberkite į puodą. Užpilkite kokosų gėrimų, daržovių sultiniu. Išmaišykite ir pakaitinkite, kol užvirs. Tuomet ugnį sumažinkite ir palikite virti apie 20 minučių, kol daržovės bus visiškai minkštos.

3.
Jei norite skystesnės sriubos, ją visą sutrinkite trintuvu iki glotnios masės. Jei norite tirštesnės sriubos, keletą samčių skysčio iš puodo nupilkite ir tuomet sutrinkite trintuvu iki glotnios masės.

4.
Kol verda sriuba, iškepkite falafelius. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus. Sudėkite „Naturli“ falafelius ir kepkite po 5 minutes iš abiejų pusių (pagal instrukciją ant pakuotės).

5.
Patiekite. Į dubenėlius įpilkite po kelis samčius sriubos. Ant viršaus uždėkite po keletą falafelių. Apiberkite saujele kepintų moliūgų sėklų, papuoškite šviežių čiobrelių lapeliais ir šviežiai grūstais pipirais



Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje



admin · 2024-10-01 03:33 · 40 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt