TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Nicos stiliaus tuno salotos
Nicos stiliaus tuno salotos

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
300 gramų tuno aliejuje (2 mažų skardinių)
4 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
2 vienetai romaninių salotų (gūžių, ar kitų mėgstamų salotų)
200 gramų vyšninių pomidorų (ar slyvinių)
200 gramų šparaginių pupelių (žalių)
0.5 vieneto ilgavaisių agurkų
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų (nedidelio)
4 šaukštai juodųjų alyvuogių (arba kalamata alyvuogių, be kauliukų)
2 šaukšteliai kaparėlių
Padažui:
70 mililitrų alyvuogių aliejaus
2 šaukštai baltojo vyno acto (arba raudono vyno, arba citrinos sulčių)
2 šaukštai dižono garstyčių
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Didesniame puode užverdame vandenį, sudedame šparagines pupeles ir verdame 2 minutes, tada išimame iš vandens ir nuplauname po šaltu vandeniu, paliekame sietelyje. Po to nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

2.
Padažui alyvuogių aliejų, vyno actą, garstyčias gerai sumaišome viename dubenėlyje. Pagardiname druska, pipirais.

3.
Salotas supjaustome didesniais gabalėliais. Pomidorus perpjauname perpus, svogūną supjaustome plonomis juostelėmis, alyvuoges ir agurką supjaustome griežinėliais. Kiaušinius nulupame ir supjaustome į keturias dalis.

4.
Keturiose lėkštėse tolygiai paskirstome daržoves, kiaušinius į tuną, apšlakstome padažu ir patiekiame.




admin · 2024-09-30 03:33 · 70 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt