TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Agurkų salotos su svogūnais žiemai
Agurkų salotos su svogūnais žiemai

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
3 kilogramai agurkų (jau paruoštų)
1 vienetas svogūnų
150 mililitrų obuolių acto (naudojau 6%)
125 gramai cukraus
120 mililitrų tyro aliejaus
90 gramų rupios druskos
10 gramų sausos adžikos
1 pundelis kalendros

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į didelį dubenį sudėti agurkus, pilti šaltą vandenį, kad apsemtų ir palikti kelioms valandoms.

2.
Po mirkymo, vidutinio dydžio ir nesmarkiai peraugusius agurkus supjaustyti pusžiedžiais, storesnius agurkus nulupti, išskobti sėklas ir taip pat supjaustyti pusžiedžiais, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais.

3.
Paruoštas daržoves sudėti į gilų puodą, berti cukrų, druską, pilti aliejų ir actą, berti smulkiai kapotus kalendros lapelius, atsargiai šaukštu pamaišyti, kad viskas apsijungtų, uždengti dangčiu ir palikti 2-3 valandoms, karts nuo karto atidengti dangtį ir vėl atsargiai pamaišyti.

4.
Stiklainius švariai išplauti karštu vandeniu, sudėti ant grotelių orkaitėje, įjungti vėjelio funkciją, nustatyti 80 laipsnių temperatūrą ir kaitinti apie 20 minučių (dangtelius visada naudoju tik naujus, juos nuplikau verdančiu vandeniu ar prabraukiu spirite suvilgyta šluoste).

5.
Praėjus numatytam laikui, puodą užkaisti ant didžiausios kaitros ir vis pamaišant, kaitinti, kol agurkai pradės keisti spalvą (tai kritinis momentas, kai reikia išjungti ugnį, nes jei kaitinčiau ilgiau, agurkai ištyžtų, taptų minkštais. Spalva keičiasi nebūtinai tuomet, kai puodo turinys pradeda kunkuliuoti, tad svarbu stebėti.

6.
Kuo skubiau sudėti salotas į stiklainius, užsukti dangtelius ir stiklainius, apverstus dangteliais į apačią ant pledo, uždengti storesnio audinio rankšluosčiais.

7.
Konservus laikyti vėsioje vietoje, tačiau salotos puikiai laikosi ir kambario temperatūroje.




admin · 2024-09-28 15:33 · 103 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt