INGREDIENTAI: 2 kilogramai šonkaulių
200 mililitrų medaus
200 mililitrų pomidorų padažo
200 mililitrų vandens
100 mililitrų dižono garstyčių
100 mililitrų baltojo vyno acto
50 mililitrų rapsų aliejaus
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
1 vienetas cinamono žievelė (naudojome Santa Maria)
2 šaukšteliai raudonėliai (naudojome Santa Maria)
2 šaukšteliai maltų juodųjų pipirų (naudojome Santa Maria)
2 šaukšteliai saldžiosios paprikos miltelių (naudojome Santa Maria)
2 šaukšteliai malto imbiero (naudojome Santa Maria)
1 šaukštelis aitriosios paprikos (naudojome Santa Maria)
1 šaukštelis aitriųjų paprikų dribsnių (naudojome Santa Maria)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Keptuvėje ant nedidelės ugnies šiek tiek apkepkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnaką.
2.
Sudėkite visus prieskonius ir dar minutę viską pakepinkite.
3.
Sudėkite medų, pomidorų padažą, garstyčias, supilkite actą ir vandenį. Uždenkite ir leiskite 10 min. pavirti ant mažos ugnies.
4.
Šonkaulius ir padažą sudėkite į ketaus prikaistuvį su dangčiu ir 3–4 valandas kepkite 110°C temperatūroje, kol mėsa taps minkšta
5.
Po orkaitės grotelėmis padėkite lėkštę, ant grotelių dėkite šonkaulius, ištepkite juos padažu ir kepkite griliaus režimu 200 ° C temperatūroje 5-10 minučių, kol šonkauliai gražiai apskrus.
6.
Supjaustykite ir patiekite.
Patarimai:
•
Skrudinimas. Šonkaulių galima ir papildomai neapskrudinti, o valgyti iš karto.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.