INGREDIENTAI: 600 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
330 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
60 gramų sviesto
50 gramų šlapių mielių
4 šaukštai cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
60 gramų sviesto (tirpinto, apytikriai)
pagal skonį cukraus
pagal poreikį aguonų
Viršui:
180 gramų juodojo šokolado (tirpinto, apytikriai)
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti mieles, berti cukrų, druską, išmaišyti.
2.
Į puodą dėti sviestą, ištirpinti, po truputį supilti pieną, išmaišyti. Paruoštą mišinį plona srovele supilti į dubenį su mielėmis, gerai išmaišyti.
3.
Į kitą dubenėlį įmušti kiaušinį, išplakti ir supilti į dubenį su mielių mase. Po truputį įsijoti miltus ir išminkyti tešlą.
4.
Tešlą palikti pastovėti bent 30 minučių šiltoje vietoje.
5.
Iš tešlos padaryti 15 pailgų gabaliukų, kiekvieną iškočioti į juosteles, tuomet jas sutepti tirpintu sviestu.
6.
Į dubenėlį berti aguonas, cukrų ir išmaišyti. Pabarstyti paruoštas juosteles, suvynioti.
7.
Aptepimui į dubenėlį įmušti kiaušinį ir išplakti, plakiniu aptepti bandeles.
8.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių.
9.
Iškepusias bandeles atvėsinti ir apipilti tirpintu šokoladu.