TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Plikytos tešlos virtinukai su saldžiu varškės įdaru
Plikytos tešlos koldūnai su varške

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
Tešlai:
2 stiklinės miltų (apytikriai)
1 stiklinė vandens (verdančio)
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
250 gramų kreminės varškės (arba petrintos varškės)
35 gramai cukraus pudros
1 šaukštas manų kruopų
1 vienetas kiaušinių trynių
1 žiupsnelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
1 stiklinę (naudojau 240 mililitrų stiklinę) miltų sumaišyti su druska ir užpilti stikline verdančio vandens. Gerai permaišyti šaukštu, kad miltai sušlaptų. Supilti likusius miltus ir maišyti, kol tešla atvės ir bus galima minkyti rankomis. Išminkyti tešlą iki vientisumo. Miltų gali reikėti ir kiek daugiau, tas priklauso nuo miltų rūšies. Turi gautis minkšta, elastinga, bet minkoma ir nelipni tešla.

2.
Įdarui varškę išsukti su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi, druska, manais bei kiaušinio tryniu.

3.
Tešlą iškočioti labai plonai ir išspausti maždaug 10 centimetrų skersmens apskritimus. Į apskritimo centrą dėti įdaro ir užspausti kraštus.

4.
Virtinukus dėti į pasūdytą verdantį vandenį. Kai iškils, virti dar 3 - 5 minutes. Arba galima virti garų puode apie 10 minučių.




admin · 2024-09-14 03:33 · 71 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt