TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Donatas Malvina Severinas Viltaras Mingedė Aliodija Severas
Burokėlių čatnis žiemai
Burokėlių čatnis žiemai



INGREDIENTAI:
1 kilogramas burokėlių (svoris prieš lupimą)
500 mililitrų obuolių acto
400 gramų rudojo cukraus (galima keisti paprastu cukrumi)
2 vienetai apelsinų
3 vienetai svogūnų
3 vienetai obuolių
2 vienetai aitriosios paprikos
2 skiltelės česnako
1 vienetas cinamono lazdelių
4 vienetai gvazdikėlių
1 šaukštas druskos
2 centimetrai imbiero (šviežio arba 0.5 a.š. džiovinto)
1 lapas lauro lapų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Burokėlius nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais, sudėti į puodą.

2.
Į puodą su burokėliais įtarkuoti apelsinų žieveles (tik geltoną dalį). Tuomet apelsinus nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. (svarbu gerai nuimti baltas dalis), dėti į puodą su burokėliais. Ten pat dėti smulkiai pjaustytus svogūnus ir aitriąsias paprikas (jei aštriai nenorite, sėklytes išimkite), nedideliais kubeliais pjaustytus obuolius, pasmulkintas arba išspaustas česnako skilteles, gvazdikėlius, lauro lapą, berti cukrų, druską, pilti actą, dėti cinamono lazdelę, įtarkuoti imbierą.

3.
Viską maišant kaitinti ant silpnos kaitros iki cukrus ištirps. Tuomet padidinti kaitrą ir užvirti. Užvirus sumažinti kaitrą iki minimalios ir virti maždaug 1 valandą neuždengus puodo dangčiu, kol visi ingredientai suminkštės.

4.
Išimti lauro lapą ir cinamono lazdelę.

5.
Paruoštą masę sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės (jei norite glotnaus čatnio, kitu atveju - galite netrinti).

6.
Sutrintą masę dar kartą užkaitinti (iki beveik virimo). Dar karštą (būtinai) masę sudėti į švarius, iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukti dangteliais. Stiklainius apversti dangteliais žemyn ir palikti visiškai atvėsti.

7.
Atvėsusį čatnį laikyti rūsyje arba spintelėje, svarbu, kad nebūtų tiesioginių saulės spindulių.




admin · 2024-09-13 15:33 · 73 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt