TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Donatas Malvina Severinas Viltaras Mingedė Aliodija Severas
Lietiniai blynai su vištiena ir pievagrybiais
Lietiniai blynai su vištiena ir pievagrybiais

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Tešlai:
0.5 litro pieno
280 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis cukraus (nebūtina, bet aš visuomet įdedu)
pagal skonį druskos
Įdarui:
500 gramų vištienos krūtinėlės
4 vienetai pievagrybių
1 vienetas svogūnų
pagal skonį prieskoninių žolelių
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
Kepimui:
pagal poreikį sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Išvirti vištienos krūtinėlę, kai išvirs ją sumalti.

2.
Keptuvėje ištirpinti šiek tiek sviesto kepimui.

3.
Svogūną nulupti, pievagrybius nuvalyti. Svogūną ir pievagrybius smulkiai supjaustyti.

4.
Susmulkintus svogūną, pievagrybius ir sumaltą vištienos krūtinėlę sudėti į keptuvę ir apkepinti. Kepant pagardinti pipirais, druska ir prieskoninėmis žolelėmis.

5.
Į dubenį suberti miltus, supilti pieną, aliejų, įmušti kiaušinį, įberti druskos ir cukraus, gerai išmaišyti. Tešlos tirštumą reguliuoti miltais. Išmaišytą tešlą palikti dar 30 minučių pastovėti.

6.
Keptuvę įkaitinti su sviestu, pilti samtelį tešlos ir kepti plonus blynelius.

7.
Kai iškeps blyneliai, į kiekvieno blynelio vidurį įdėti įdaro, blynelių karštelius užlenkti.

8.
Keptuvėje dar šiek tiek apkepti blynelius, kad gražiai apskrustų.




admin · 2024-08-31 03:33 · 65 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt