INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo kiaulienos (kaulų )
4 vienetai bulvių
100 gramų perlinių kruopų (apytikriai)
3 vienetai raugintų agurkų
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
2 vienetai lauro lapų
pagal skonį druskos
pagal poreikį sviesto (lydyto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į puodą įpilti vandens, sudėti kiaulieną ir virti iki kol užvirs. Tuomet išgriebti kiaulieną, vandenį nupilti, įpilti vėl vandens, sudėti mėsą.
2.
Perlines kruopas perplauti vandeniu, suberti į puodą su kiauliena. Virti apie 30 minučių.
3.
Į keptuvę dėti sviesto. Svogūną susmulkinti, morkas supjaustyti griežinėliais, suberti į keptuvę. Apkepti kelias minutes.
4.
Į puodą suberti svogūną ir morkas, pavirti apie 10 - 15 minučių.
5.
Bulves susmulkinti kubeliais, suberti į puodą su sriuba. Įdėti lauro lapelius, įberti druskos. Virti iki kol kruopos suminkštės.
6.
Agurkus supjaustyti kubeliais, suberti į puodą, permaišyti. Pavirti dar kelias minutes ir nukelti nuo kaitros. Tiekiant labai gardu pagardinti šaukštu grietinės ir prieskoninėmis žolelėmis.