TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-10-22 22:29
Saldžiai aštrūs kukurūzų spragėsiai
Saldžiai aštrūs kukurūzų spragėsiai



INGREDIENTAI:
100 gramų kukurūzų spraginimui
1 šaukštas aliejaus
Sirupui:
70 gramų medaus (tinka ir dirbtinis)
60 gramų sviesto
40 gramų aštraus padažo (tinka Sriracha ar Tabasko tipo)
30 gramų cukraus
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis sodos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Jeigu rinsitės spraginimui mikrobangėje skirtus kukurūzus su specialiu maišeliu, juos spraginkite pagal nurodymus ant pakuotės. Jeigu rinksitės paprastus kukurūzus į puodą pilkite aliejų ir jį įkaitinkite ant kiek aukštesnės nei vidutinė kaitros. Tada į puodą berkite kukurūzus.

2.
Uždenkite dangčiu ir, vis supurant puodą, kepkite spragėsius, kol išsprogs.

3.
Į prikaistuvį dėkite medų, sviestą, cukrų, druską, pilkite padažą. Kaitinkite, kol užvirs, ant minimalios kaitros virkite apie 3 - 5 minutes, vis pamaišant, kol taps gintarinės spalvos.

4.
Nuimti nuo katros, įmaišyti sodą. Atsargiai, mišinys putos!

5.
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos paskleisti spragėsius, aplieti paruoštu padažu, permaišyti.

6.
Kepti iki 100 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kaitinimas viršus - apačia) apie 10 minučių. Permaišyti, kepti dar 10 minučių, vėl permaišyti ir pakepti dar 10 minučių.

7.
Iš orkaitės išimtus spragėsius palikti porą minučių pravėsti, išskirstyti, kad nesuliptų ir skanauti!


Patarimai:

Daugiau patarimų apie spragėsių kepimą rasite šiame straipsnyje.




admin · 2024-08-29 03:33 · 117 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt