TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Gomantas Eibartė Honorijus Alberta Norgaudas Girenė Honoratas Tomas
Kvapnus kriaušių pyragas su lazdyno riešutais
Kvapnus kriaušių pyragas su lazdyno riešutais

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
2 vienetai kriaušių (vidutinio dydžio)
2 vienetai kiaušinių
100 gramų lazdyno riešutų
100 mililitrų grietinėlės, liesos (10 proc., kambario temperatūros)
100 gramų sviesto (minkšto)
120 gramų kvietinių miltų
80 gramų rudojo cukraus
1 šaukštelis malto cinamono
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1/3 šaukštelio malto imbiero
1/3 šaukštelio malto kardamono
1 žiupsnelis druskos
Papildomai:
pagal poreikį sviesto (arba aliejus, formai patepti)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir prieskoniais.

2.
Kriaušes supjaustome kubeliais.

3.
Riešutus susmulkiname maisto smulkintuvu - galima sutrinti iki miltų arba palikti didesnius gabaliukus.

4.
Sviestą išmaišome su cukrumi. Įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome. Pilame grietinėlę ir išmaišome vėl. Beriame miltų mišinį ir gerai išmaišome. Sudedame kriaušes ir išmaišome.

5.
Tešlą pilame į sviestu arba aliejumi pateptą formą.

6.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-50 min.


Patarimai:

Grietinėlę galite pakeisti kokosų pienu, o sviestą - kokosų aliejumi.


Vietoje kriaušių tiks obuoliai.


Šviesius kvietinius miltus galite pakeisti viso grūdo miltais, berkite apie 100-105 g.


Kepimo forma 24x11 cm.




admin · 2024-08-27 15:33 · 110 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt