INGREDIENTAI: Pagrindui:
60 gramų sausainių (naudojau Gaidelis 7 grūdai pusrytainius kokosas + šokoladas)
Kremui:
300 gramų anakardžių riešutų (išmirkytų bent 3-4 val. arba per nakį)
100 mililitrų augalinio migdolinio gėrimo (arba kitokio augalinio pieno ar tiesiog vandens)
60 mililitrų klevų sirupo (arba cukraus ar ksilitolio ar kito saldiklio)
70 gramų kokosų aliejaus (ištirpinto)
1 vienetas citrinų
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Viršui:
400 gramų šaldytų uogų (naudojau perpus avietes ir juodus serbentus, bet tinka ir kitokios)
3 šaukštai klevų sirupo (arba cukraus ar ksilitolio ar kito saldiklio)
0.5 šaukštelio cinamono
1 šaukštas kukurūzų krakmolo (arba tapijokos ar bulvių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Uogų padažui į prikaistuvį sudėkite šaldytas uogas, klevų sirupą ir cinamoną. Kaitinkite ant vidutinės ugnies iki uogos visiškai atitirps, nuo tada dar pašildykite 1-2 min. Maišydami supilkite krakmolą, ištirpintą 1 šaukšte šalto vandens. Dar kiek pakaitinkite iki padažas sutirštės. Nuimkite nuo ugnies ir palikite visiškai atvėsti.
2.
Kremui į elektrinio trintuvo indą sudėkite išmirkytus anakardžius, migdolų pieną, klevų sirupą, įtarkuokite citrinos žievelę ir įspauskite pusės citrinos sultis. Sutrinkite iki visiškai glotnios, kremiškos konsistencijos. Toliau lėtai trindami supilkite ištirpintą kokosų aliejų.
3.
Paragaukite, ar patinka kremo skonis - jei norisi gaviau, įspauskite dar citrinos sulčiu, o jei saldžiau - įpilkite dar saldiklio.
4.
Sausainius pirštais ar elektriniu trintuvu sutrupinkite iki smėlio konsistencijos.
5.
Mažose stiklinėse (aš naudojau skirtas espresso) sluoksniuokite - sausainiai, kremas, uogų padažas.
6.
Galite tiekti iškart, bet man šie desertai skanesni palaikyti bent pusvalandį šaldytuve.