INGREDIENTAI: 400 gramų krabų lazdelių (arba virtos krabų mėsos)
100 gramų panko džiūvėsėlių (apytikriai)
1 vienetas kiaušinių (didelio)
3 vienetai svogūnų laiškų
3 šaukštai majonezo (galima naudoti veganišką)
1 pundelis baziliko
1 pundelis kalendros
1 šaukštas žuvies padažo
0.5 šaukštelio pomidorų pastos (arba Sriracha padažo)
0.5 šaukštelio žaliosios citrinos žievelės (tarkuotos)
1/4 šaukštelio druskos
Padažui:
100 gramų majonezo (galima naudoti veganišką)
1 šaukštas žaliųjų citrinų sulčių
1 šaukštelis žaliosios citrinos žievelės (tarkuotos)
pagal skonį druskos
pagal skonį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Krabų lazdeles sutarkuoti burokine tarka. Baziliką ir kalendras smulkiai sukapoti. Svogūnų laiškus susmulkinti.
2.
Į didelį dubenį sudėti krabų lazdeles, baziliką, kalendrą, dėti majonezą, svogūnų laiškus, įmušti kiaušinį, pilti žuvies padažą, pomidorų pastą, suberti žaliosios citrinos žievelę, berti panko džiūvėsėlius, druską, gerai viską išmaišyti. Dubenį uždengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą 20 minučių arba iki 24 valandų.
3.
Paruoštą krabų masę padalinti į 8 dalis ir iš dalių suformuoti vienodo dydžio paplotėlius.
4.
Į didelę keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, sudėti paruoštus paplotėlius ir kepti iš abiejų pusių, kol jie taps traškūs. Iš viso apie 5 minutes.
5.
Padažui paruošti, į dubenėlį dėti majonezą, berti žaliosios citrinos žievelę, pilti žaliosios citrinos sultis, berti druską, pilti alyvuogių aliejų ir viską sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
6.
Iškepusius blynelius patiekti su paruoštu padažu.