INGREDIENTAI: 320 gramų krevečių (naudojau „VIČI“ surimi krevetes sūryme)
150 gramų sušių ryžių
1 vienetas avokadų
1 vienetas mango vaisiaus
0.5 vieneto ilgavaisių agurkų
1 vienetas jūros dumblių lapų nori
1 šaukštas ryžių acto
2 šaukšteliai cukraus
pagal skonį druskos
pagal skonį sojos padažo
pagal poreikį sezamo sėklų
Padažui:
60 gramų majonezo
30 gramų sriracha padažo
1 šlakelis skrudintų sezamų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Išverdame ryžius ir sumaišome su ryžių actu, cukrumi bei druska.
2.
Sumaišome padažo ingredientus: majonezą, Sriracha padažą bei šlakelį skrudintų sezamų aliejaus.
3.
Supjaustome avokadą, mangą, agurką ir „Nori“ dumblių lapą.
4.
Į dubenėlius dedame ryžius. Ant viršaus dėliojame surimi krevetes, avokadą, mangą, agurką, „Nori“ dumblių lapus. Pašlakstome sojos padažu bei pilame pasiruošto majonezo- srirachos padažo. Sushi dubenėlius pabarstome sezamo sėklomis.