TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-24 16:15
Sotus moliūgų troškinys su avinžirniais
Sotus moliūgų troškinys su avinžirniais

Porcijų skaičius: 7


INGREDIENTAI:
800 gramų sviestinio moliūgo (arba muskatinio ar kito mėgstamo (jau be žievės ir sėklų))
1 skardinė konservuotų avinžirnių (400g dydžio)
800 gramų konservuotų pomidorų (arba 6 didelių šviežių)
2 vienetai paprikos
2 vienetai svogūnų
4 skiltelės česnako
1 sauja žaliųjų žirnelių (naudojau šaldytus, galima nedėti)
2 šaukšteliai malto kumino
1 šaukštelis maltos kalendros
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį aitriųjų pipirų
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
Patiekiant:
600 gramų ryžių (virtų)
1 pundelis kalendros (šviežios)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite smulkiai pjaustytą svogūną, kai svogūnas paminkštės, suberkite smulkiai pjaustytą arba sutrintą česnaką, pakepkite dar minutę.

2.
Suberkite prieskonius ir maišydami minutę pakepkite iki kol pasklis malonus kvapas.

3.
Supjaustykite moliūgą kąsnio dydžio gabaliukais, nedideliais kubeliais paprikas ir sudėkite juos į keptuvę, kelias minutes apkepkite.

4.
Kai apkepsite, pilkite konservuotus arba kubeliais pjaustytus pomidorus, konservuotus ir perplautus arba virtus avinžirnius, žirnelius.

5.
Jeigu reikia galite įpilti šiek tiek vandens.

6.
Troškinį užvirkite ir ant nedidelės ugnies virkite 30-40 min. arba iki kol daržovės jau bus minkštos.

7.
Patiekite su šviežia kalendra, galima troškinį užpilti ant virtų ryžių.


Patarimai:

Jeigu mėgstate aštresnį maistą, galite troškinimo pabaigoje papildomai pridėti aitriosios paprikos.




admin · 2024-08-20 15:33 · 165 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt