INGREDIENTAI: 200 gramų antienos krūtinėlės
100 gramų špinatų
1 sauja aviečių
1 sauja šilauogių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
1 vienetas avokadų
30 mililitrų alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
1 saujelė bazilikas šviežias
1 šaukštas medaus
1 šaukštas jogurto, natūralaus
1 šaukštelis garstyčių
1 šaukštelis citrinų sulčių
1/3 šaukštelio čili dribsnių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Antieną įtriname druska bei pipirais.
2.
Į keptuvę pilame aliejų, įkaitiname, dedame antieną ir kepame ant vidutinės kaitros po 5-6 min. iš abiejų pusių, tada suvyniojame į foliją ir leidžiame pailsėti apie 10 min.
3.
Padarui paruošti, į dubenėlį dedame avokadą, česnaką, pilame aliejų, baziliką, medų, jogurtą, garstyčias, pilame citrinų sultis, beriame čili dribsnius, druską, pipirus ir sutriname elektriniu trintuvu, pagardiname prieskoniais.
4.
Dedame špinatų lapus, uogas, griežinėliais pjaustytą antienos krūtinėlę ir ant viršaus užpilame padažo.