TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Liucilė Volfgangas Skirgaila Skirvydė Edmundas Darata Volfas
Empanados su jautiena

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
Tešlai:
600 gramų kvietinių miltų
150 gramų jogurto, natūralaus
130 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
pagal skonį druskos
Įdarui:
500 gramų smulkintos jautienos (naudojau sausai brandintą)
1 vienetas saldžiosios paprikos
1 vienetas morkų
1 vienetas rausvųjų svogūnų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
200 gramų jogurto, natūralaus
1 sauja mėtų
2 šaukšteliai rudojo cukraus
pagal skonį citrinų sulčių
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į puodą berti miltus, druską, dėti sviestą, įmušti kiaušinį. Išmaišyti. Dėti jogurtą ir išmaišyti.

2.
Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę. Dėti į šaldytuvą, kol ruošiamas įdaras.

3.
Įkaitinti keptuvę, dėti jautieną. Suberti smulkintą svogūną. Pagardinti druska, pipirais ir apkepinti.

4.
Į keptuvę suberti tarkuotą morką, išmaišyti. Dėti labai smulkiai pjaustytą papriką. Kepinti, kol mėsa apkeps, o paprikos suminkštės. Atvėsinti.

5.
Tešlą plonai iškočioti. Išspausti nedidelius apskritimus. Dėti porą šaukštų įdaro ir užlenkti kraštus.

6.
Ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos sudėti empanadas, aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

7.
Padažui į dubenėlį pilti jogurtą, berti cukrų, pilti citrinos sultis ir berti labai smulkiai pjaustytus mėtų lapelius. Labai gerai išmaišyti.

8.
Patiekti su jogurtiniu padažu. Galima valgyti ir šaltas.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.




admin · 2024-08-17 15:33 · 87 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt