INGREDIENTAI: 2.5 kilogramo bulvių (apytikriai)
2 vienetai kiaušinių
2 vienetai svogūnų
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
pagal poreikį aliejaus
pagal poreikį sviesto (lydyto)
Įdarui:
0.5 kilogramo vištienos (maltos)
1 vienetas svogūnų
pagal skonį prieskoninių žolelių
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves nuskusti. Bulves ir svogūnus sutarkuoti, įmušti kiaušinius, pagardinti druska, pipirais. Išmaišyti, jei skysčio susidaro daug, jį nupilkite.
2.
Įdarui svogūną smulkiai susmulkinti.
3.
Į keptuvę įdėti sviesto, ištirpinti, suberti svogūną ir kelias minutes apkepti. Tuomet atidėti atvėsti.
4.
Į dubenį sudėti vištieną, suberti svogūnus, druską, pipirus, prieskonines žoleles. Išmaišyti.
5.
Keptuvę svarbu gerai įkaitinti, kitaip blynai svils. Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, dėti paruoštų bulvių tarkių, tuomet paruošto įdaro, uždėti vėl bulvių tarkių. Blynus kepėme Kamado kepsinėje po 10 minučių iš abiejų pusių. Keptuvėje blynai iškepa greičiau, bet juos taip pat reikia apkepti iš abiejų pusių iki kol iškeps. Blynus valgėme su spirgučių padažu, grietine.