INGREDIENTAI: 1 litras vandens (verdančio)
1 stiklinė aguonų (naudokite pilko atspalvio aguona)
0.5 stiklinės cukraus (apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį berti aguonas ir užpilti verdančio vandens tiek, kad apsemtų ir bent 2-3 val. palikti pastovėti iki kol išbrinks.
2.
Išbrinkus aguonoms, vandenį nupilkite, bet jo neišpilkite.
3.
Aguonas kelis kartus permalkite mėsmale, supilti vandenį, įpilti dar šiek tiek virinto vandens ir atskiesti. Tuomet berkite cukrų. Jeigu norite, galite permaišytą pieną perkošti per sietelį.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"