INGREDIENTAI: 1 gūžė romaninių salotų (didesnės arba kitų mėgiamų salotų)
70 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
2 vienetai šalotinių svogūnų (arba 1 rausvojo)
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas citrinų sulčių
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis aitriųjų paprikų dribsnių (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
1.
Raminę salotą postambiai supjaustyti. Svogūnus supjaustyti plonais žiedais. Viską sudėti į dubenį.
2.
Ten pat berti smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį.
3.
Padažui paruošti mažame dubenėlyje sumaišyti alyvuogių aliejų, citrinų sultis, pipirus ir paprikų dribsnius.
4.
Padažą užpilti ant salotų, gerai permaišyti ir iškart patiekti.