INGREDIENTAI: 400 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
360 gramų varškės
220 gramų kondensuoto pieno, saldinto
2 vienetai kiaušinių
70 gramų sviesto (minkšto)
1 šaukštelis sodos (nubraukto)
0.5 šaukštelio druskos
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
Papildomai:
pagal poreikį aliejaus (rankų aptepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį sudėti varškę, sviestą, įmušti kiaušinius ir ištrinti iki vientisos masės, tuomet suberti sodą, druską, supilti kondensuotą pieną, po truputį berti miltus ir maišyti. Tešla turi būti tokia, kad būtų galima rankomis formuoti rutuliukus.
2.
Į puodą įpilti aliejaus, įkaitinti iki 180 C laipsnių temperatūros.
3.
Rankas ištepti aliejumi, imti nedidelį gabaliuką paruoštos masės ir formuoti graikinio dydžio rutuliukus, dėti į puodą su aliejumi ir kepti iki kol gražiau parus.