TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Panevėžio diena Buriuotojų diena Pasaulinė barzdų diena Baltijos jūros diena
Sotus apkepas
Sotus apkepas

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
1 kilogramas bulvių (virtų)
5 vienetai kotletai (be padažo)
300 gramų pievagrybių
1 vienetas morkų
100 mililitrų grietinėlės
1 vienetas kiaušinių
0.5 vieneto svogūnų
2 skiltelės česnako
1 vienetas aitriųjų pipirų (apytikriai, pagal skonį, smulkinto)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus
Pabarstymui:
100 gramų sūrio (tarkuoto)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves sutarkuoti, įmušti kiaušinį, berti druską bei pipirus ir išmaišyti.

2.
Į kepimo formą patepta aliejumi dėti bulvių sluoksnį.

3.
Morką sutarkuoti, svogūną, česnakus, pievagrybius supjaustyti nedideliais gabalėliais.

4.
Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus ir apkepinti smulkintą svogūną, česnakus, morką ir pievagrybius.

5.
Kotletus susmulkinti (aš sumaliau mėsmale) ir sumaišyti su kepintomis daržovėmis. Pagardiname druska bei pipirais, smulkintu aitriuoju pipiru. Pilame grietinėlę ir išmaišome. Šią masę dedame ant bulvių sluoksnio ir išlyginame.

6.
Kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min. Likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos, užberiame tarkuoto sūrio.

7.
Paliekame kelias minutes sutvirtėti ir pjaustome. Skanu su salotomis.




admin · 2024-07-25 03:33 · 80 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt