INGREDIENTAI: 315 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų vandens
30 gramų grietinės, 30% riebumo (1 šaukšto su kaupu)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Jei turite virtuvinį kombainą su kabliu tešlai maišyti, naudokitės jo paslaugomis, tačiau išminkyti tešlą rankomis irgi nesudėtinga.
2.
Miltus įsijoju į indą, dedu grietinę, pilu vandenį ir minkau, kol produktai virsta elastinga ir visiškai nebelimpančia prie rankų mase. Pradžioje ji gali atrodyti kietoka, tačiau neskubėkite jos minkštinti vandeniu.
3.
Tešlą dedu į indą su sandariu dangčiu, naudoju maisto dėžutę. Palieku pailsėti ir subręsti ~30 min.
4.
Šios tešlos virtiniai verdami kiek trumpiau, nei koldūnai su šviežios mėsos įdaru, todėl labiau tinka virtiniams su įdarais, kurie jau yra paruošti, tai gali būti varškė, bulvių košė, rūkyta šoninė, kopūstai, virti ar konservuoti grybai, vyšnios ar mėlynės.
5.
Šios tešlos pagrindu ruošti lakštiniai makaronai iki „al dente“ išverda per 6 minutes.
Patarimai:
•
Vienintelis nepatogumas yra tas, kad miltus ir vandenį reikės matuoti, ši norma yra svarbi.
•
Antras svarbus momentas – ši tešla džiūsta itin greitai, tikrai greičiau nei visos kitos virtinių tešlos, todėl iškart po minkymo ją dedu į dėžutę su dangčiu, išimu kiek reikia tuo metu ir iškarto naudoju. Tačiau šis nepatogumas yra visai pozityvus gaminant makaronus, jiems ir reikia iškarto džiūti.
•
Iš nurodyto produktų kiekio pagaminu 30 virtinių arba 400g lakštinių makaronų.