INGREDIENTAI: Tešlai:
2 kilogramai bulvių (nuskustų)
300 gramų manų kruopų (virtų su vandeniu, žr. patarimus)
1 vienetas svogūnų
pagal skonį druskos
Įdarui:
700 gramų kiaulienos faršo
1 vienetas svogūnų
1 skiltelė česnako
1 saujelė krapų
pagal skonį prieskonių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves ir svogūną sutarkuoti bulvių tarkavimo mašina. Tarkius nuspausti, skysčio neišpilti! Skystį palikti nusistovėti, kad nusėstų krakmolas.
2.
Į bulves dėti virtas manų kruopas, pasūdyti. Sudėti nusistovėjusį krakmolą, tešlą gerai išmaigyti.
3.
Įdarui svogūną smulkiai sukapoti. Apkepinti keptuvėje įkaitintame aliejuje. Dėti maltą mėsą, įspausti česnako, pagardinti druska, pipirais, mėgstamais prieskoniaias. Kepinti uždengus dangčiu, vis pamaišant. Kai mėsa jau bus iškepusi, atidengti ir dar pakaitinti, kad nugaruotų skystis.
4.
Krapus smulkiai sukapoti ir įdėti į maltą mėsą. Išmaišyti.
5.
Gnybti bulvių masės. Iš jos delne suformuoti paplotėtlį. Į vidurį dėti įdaro, užspausti kraštus ir "apglostyti" delnais, suformuojant gražų blynelį (panašios formos, kaip Žemaičių blyną).
6.
Blynus kepti ant nedidelės kaitros įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
7.
Tiekiame su baltuoju grybų padažu ar kitu mėgstamu.
Patarimai:
•
Manai suteikia blynams purumo. Aš juos verdu taip - užvirinu apie 250 ml vandens, įpilu pusė stiklinės (apie 100 g) manų kruopų ir maišant paverdu. Išjungiu ugnį ir leidžiu atvėsti. Kai atšals,ant viršaus užsidės tokia plėvelė - ją nuimkite, nes ji neišsimaigo.
•
Vietoje manų galit naudoti trintas virtas bulves ar bulvių košę.
•
Jeigu apkepintas įdaras labai birus, galima į jį įmušti kiaušinį ar dėti šaukštą grietinės, kad geriau sukibtų.