TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Tortilijų suktinukai su vištiena ir daržovėmis
Tortilijų suktinukai su vištiena ir daržovėmis

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
800 gramų mažosios vištienos filė
10 vienetų tortilijų
2 pundeliai salotų
6 vienetai agurkų (šviežių arba raugintų)
50 gramų garstyčių (aštrių)
50 gramų pomidorų padažo
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio česnako miltelių
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vidinę filę nuplauname, nupjauname visas plėveles ir supjaustome 3-4 cm storio juostelėmis, sudedame į dubenėlį. Įtriname mėsą druska, pipirais, smulkintų ir džiovintu česnaku bei rūkytos paprikos milteliais ir gerai išmaišome. Kiek luktelėjus, file gabaliukus apipilame alyvuogių aliejumi ir vėl gerai išmaišome. Mėsą marinuojama ne daugiau kaip 30 min. iki kepimo.

2.
Agurkus supjaustome 0,5-1 cm storio juostelėmis.

3.
Apvalius tortilijas perpjauname pusiau. Pusė kiekvienos tortilijos tepame pomidorų padažu ir dedame ant jos po salotos lapą.

4.
File gabaliukus sudedame ant grotelių ir kepame iš abiejų pusių ant gerai įkaitintos kepsninės tol, kol mėsa lengvai apskrus, o viduje bus minkšta (patikrinimui galima prapjauti vieną-kitą gabaliuką).

5.
Po 1-2 gabaliukus iškepusios mėsos dedame ant paruoštų tortilijos puselių su salotomis, sudedame agurkus, užtepame garstyčiomis ir susukame suktinuką. Suktinukus galime papildomai užtvirtinti mediniais dantų krapštukais.

6.
Sumažinus kepsninės kaitrą, suktinukus sudedame ant grotelių ir apskrudiname kelias minutes iš abiejų pusių.


Patarimai:

Į suktinukus galime dėti įvairias daržoves bei padažus – viską pagal skonį ir norus.


Vištienos mažoji file yra švelni, greitai kepama mėsa, todėl reikia kontroliuoti jos paruošimo procesą, kad gabaliukai gražiai apskrustų, bet tuo pačiu būtų sultingi viduje.




admin · 2024-07-11 15:33 · 200 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt