INGREDIENTAI: 2 kilogramai kiaulienos šonkaulių
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
2 vienetai lauro lapų
2 vienetai juodųjų pipirų (grūdeliais)
2 vienetai kvapiųjų pipirų (grūdeliais)
pagal poreikį druskos
Glazūrai:
3 šaukštai pomidorų padažo
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas rudojo cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šonkauliukus dedame virti į puodą su prieskoniais: druska, pipirai, lauro lapeliai, svogūnas ir česnakas. Verdame apie 50 min.
2.
Išvirusius šonkauliukus šiek tiek atvėsiname.
3.
Pakaitinu aliejų, sudedu pomidorų padažą ir rudą cukrų. Šiek tiek pakaitinu padažą. Susidariusia glazūra aptepu šonkauliukus ir pakepinu po kelias minutes keptuvėje iš abiejų pusių.
Patarimai:
•
Paruoštą glazūra galima aptepti ir kepti orkaitėje arba keptuvėje.