INGREDIENTAI: 800 gramų varškės
2.5 stiklinės miltų
4 vienetai obuolių (nedidelių)
2 vienetai kiaušinių
6 šaukštai cukraus
4 šaukštai kefyro
1 šaukštelis sodos
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir minkštimą sutarkuojame.
2.
Į dubenį sudedame varškę, sutarkuotus obuolius, miltus, cukrų, kefyre nugesintą sodą, įmušame kiaušinius ir viską gerai išminkome. Iš gautos varškinės tešlos formuojame storus blynelius (dar galima blynelius pavolioti miltuose).
3.
Į keptuvę įpilame aliejaus, įkaitiname ir vartant kepame joje blynelius, kol blyneliai gražiai iškyla ir apskrunda. Patiekiame šiltus su grietine arba jogurtu.