INGREDIENTAI: 350 gramų kvietinių miltų
70 gramų grietinės
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai medaus
10 gramų sodos
pagal poreikį rudojo cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinį, medų ir grietinę suplakti iki karamelinės spalvos glotnios masės. Įberti sodos ir po truputį berti miltus. Užminkyti nelimpančią, minkštą tešlą.
2.
Suvynioti į maisto plėvelę ir palikti valandai kambario temperatūroje.
3.
Padalinti tešlą maždaug graikiško riešuto dydžio gabaliukais. Iš jų suformuoti "dešreles" ir susukti arba į kilputę arba padaryti mazgelį.
4.
Ant lėkštutės užberti rudojo cukraus. Vieną sausainių pusę apvolioti cukruje. Sudėti gaminius ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min, kepimo laikas priklauso nuo sausainių dydžio.