INGREDIENTAI: 1 kilogramas kiaulienos šoninės su odele
pagal skonį barbekiu padažo
pagal skonį prieskonių mėsai
pagal skonį paprikos miltelių
pagal skonį česnako miltelių
pagal skonį prieskoninių žolelių (naudojau džiovintas)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
3 šaukštai aliejaus
Garnyrui:
400 gramų bulvių
1 šlakelis aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaulienos šoninę nuplauti, nusausinti popieriniu rankšluosčiu.
2.
Šoninės odelėje padaryti įpjovimus skersai, tuomet išilgai. Taip bus supjaustyta rombais.
3.
Į dubenį supilti aliejų, suberti prieskonius mėsai, paprikos miltelius, česnako miltelius, prieskonines žoleles, pipirus, druską. Išmaišyti.
4.
Šoninę įtrinti paruoštu mišiniu iš visų pusių ir palikti marinuoti visai nakčiai. Bet jei skubate, galima kepti ir iš karto.
5.
Kepimo indą ištiesti kepimo popieriumi, dėti šoninę oda į viršų. Taip kepant mėsa iškepa sultinga ir minkšta.
6.
Bulves gerai nuplauti, aptepti aliejumi, pagardinti druska, pipirais. Sudėti į kepimo indą šalia šoninės.
7.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių. Tuomet aptepti barbekiu padažu ir dar kepti apie 20 minučių.