INGREDIENTAI: 100 gramų miltų be glitimo (sorų)
110 gramų kokosų pieno
80 gramų moliūgų tyrės
80 gramų šaltalankių tyrės
25 gramai kokosų aliejaus (tirpinto)
20 gramų kukurūzų miltų
20 gramų migdolų miltų
10 gramų citrinų sulčių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis malto cinamono
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek aliejaus (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dubenyje permaišome visus miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską, cinamoną.
2.
Kitame dubenyje išplakame moliūgų, šaltalankių tyrę, kokosų pieną, aliejų, citrinų sultis.
3.
Sujungiame abi mases ir užmaišome tešlą keksiukams.
4.
Keksiukų formeles ištepame aliejumi ir 3/4 jų tūrio užpildome tešla.
5.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
Patarimai:
•
Aš naudojau pirktinę šaltalankių tyrę su cukrumi. Galima padaryti patiems - sutrinti šaldytas (atšildyti prieš tai) arba šviežias uogas. Tuomet reikėtų padidinti cukraus kiekį iki 50 g.