TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Cecilija Cilė Steigintas Dargintė
Fokačija duonelė su rozmarinu, pomidorais ir alyvuogėmis
Fokačija duonelė su rozmarinu, pomidorais ir alyvuogėmis

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
300 gramų kvietinių miltų
150 mililitrų vandens (šilto)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus (+pašlakstymui)
1 šaukštas cukraus
5 gramai sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vyšninių pomidorų
pagal skonį alyvuogių (be kauliukų)
pagal skonį rozmarinų šakelių
pagal skonį svogūnų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus sumaišyti su cukrumi, druska, mielėmis. Pilti alyvuogių aliejų, šiltą vandenį ir gerai išminkyti. Stacionariame mikseryje su tešlos minkymo antgaliu minkiau apie 4 min.

2.
Tešlą uždengti ir palikti šiltai pakilti apie 1-1,5 val., kol padvigubės.

3.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi arba patepti alyvuogių aliejumi.

4.
Dėti tešlą ir pirštais paskirstyti po visą formą. Ant viršaus dėti priedus. Pomidorus švelniai spustelti, kad geriau priliptų. Palikti pakilti apie 20 min.

5.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Kepti apie 25-30 min. Skanaus.


Patarimai:

Produktai skirti maždaug 20x30 cm kepimo skardai.


Daugiau patarimų, kaip paruošti fokačija duonelę, rasite čia.




admin · 2024-06-25 03:33 · 149 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt