INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių
pagal poreikį fermentinio sūrio (tarkuoto)
pagal poreikį česnako (smulkinto)
pagal poreikį majonezo
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
1 pakelis juodosios arbatos
pagal poreikį vandens (virinto)
Papuošimui:
4 lapai salotų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Išvirti kiaušinius kietai, atvėsinti, nulupti ir perpjauti skersai, bet ne per vidurį. Perpjauti, kad buka puselė būtų mažesnė, kita didesnė.
2.
Į dubenėlį įpilti virinto vandens ir įdėti arbatos lapelį. Į arbatą sudėti mažesnes bukas puseles kiaušinių. Šiek tiek palikti, kad nusidažytų.
3.
Išimti trynius ir sutrinti šakute, sumaišyti su majonezu, tarkuotu sūriu, smulkintu česnaku, druską pipirais.
4.
Trynių-sūrio mase įdaryti didesnes kiaušinių puseles.
5.
Į serviravimo lėkštę dėti salotų lapelių, ant jų sudėti didesnes dalis kiaušinių pripildytas įdaru, pjūvis turi būti apačioje ant salotos.
6.
Kai mažesnės kiaušinių puselės arbatoje šviesiai paruduoja, jas pripildyti likusiu įdaru ir užmauti ant didesnių kiaušinių puselių. Padarome grybų formas.