INGREDIENTAI: 5 riekės duonos
100 gramų kreminio sūrio (arba lydyto sūrelio)
3 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
1 vienetas agurkų (didesnio trumpavaisio arba 0.5 ilgavaisio)
50 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto, tinka fermentinis ar čederio)
1 skiltelė česnako (arba pagal skonį)
pagal poreikį šprotų
0.5 šaukštelio krienų (arba garstyčių)
1 žiupsnis džiovintų petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušinius sutarkuoti smulkia burokine tarka arba sutrinti šakute, įsausti česnako, dėti kreminį sūrį, krienus, berti sūrį ir gerai išmaišyti.
2.
Agurką supjaustyti griežinėliais.
3.
Duonos riekeles paskrudinti sausoje keptuvėje ar orkaitėje, kol duona taps traški. Palikti kelias minutes pravėsti.
4.
Ant duonos riekelių tepti kiaušinių užtepėlę, dėti po dvi riekeles agurkų ir po šprotą, pabarstyti džiovintomis petražolėmis, jei norisi, papuošti šviežiomis ar kitais žalumynais.