INGREDIENTAI: 250 gramų maltos kalakutienos
1 saujelė kalendros
1 saujelė mėtų
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
Padažui:
1 skardinė konservuotų pomidorų (apie 400g svorio)
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
1 šaukštas cukraus
šiek tiek džiovintų bazilikų (arba raudonėlio)
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
Garnyrui:
120 gramų spagečių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kalendras ir mėtas sukapoti ir sumaišyti su faršu, įdėti gerą žiupsnį druskos ir truputi pipirų. Formuoti maždaug 4 cm skersmens rutuliukus - tą lengviau daryti drėgnomis rankomis. Baigus uždengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą iki kol jų prireiks.
2.
Užkaisti vandenį spagečiams. Kol jis užvirs, pradėsime ruošti padažą. Kai užvirs, į pasūdytą ir jau verdantį vandenį dėti spagečius ir virti juos pagal nurodymus ant pakelio.
3.
Ruošti padažą: keptuvėje, ant nedidelės ugnies, pakepti svogūnus, kol šie suminkštės, sudėti smulkiai kapotus česnakus, dar porą minučių pakepti ir suversti pomidorų skardinę. Jei pomidorai nesmulkinti, sumaigyti juos mentele bei padidinti ugnį iki vidutinės. Dėti cukrų, žiupsnį druskos bei džiovintus prieskonius. Padažas turėtų pavirti bent 20 minučių. Kai padažas bus paviręs apie 10 minučių, į jį sudėti kalakutienos kukulius ir troškinti juos dar apie 10 minučių, jei reikia apversti arba jei norisi galima uždengti dangtį (tik tuomet reiktų stebėti, kad padažas neliktų per daug vandeningas. Ir atvirkščiai, jei padažas rodos per tirštas, galima įpilti truputėlį vandens.
4.
Kai, tiek spagečiai, tiek kukuliai bus išvirę ir išsitroškinę, makaronus suversti į keptuvę su padažu ir gerai išmaišyti. Dėtis į lėkštes, užmalti truputį pipirų ir užsibarstyti kietu sūriu!
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje