INGREDIENTAI: 800 gramų žuvies filė (Oto)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 žiupsnelis čili dribsnių
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
Garnyrui:
1 vienetas brokolių
200 gramų miežinių kruopų
1 vienetas poro
2 vienetai morkų
0.5 vieneto salierų šaknų
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kruopas supilame į pasūdytą verdantį vandenį ir verdame, kol išvirs.
2.
Žuvį supjaustome nedideliais gabalėliais. Pabarstome druska, pipirais, čili dribsniais, raudonėliu.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame žuvį iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir iškeps.
4.
Porą supjaustome žiedais, česnaką pasmulkiname, brokolį išskirstome žiedynais, morkas supjaustome griežinėliais, salierą plonais, nedideliais gabalėliais.
5.
Švarioje keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame porą ir česnaką, šiek tiek pakaitinus, suberiame morkas. Pakaitiname apie minutę, sudedame salierus. Viską gerai išmaišome, suberiame brokolius. Pagardiname druska. Išjungiame ugnį.
6.
Į lėkštę dedame virtų miežinių kruopų, oto kepsnį ir keptų daržovių.