INGREDIENTAI: 300 gramų jautienos išpjovos (naudojome nugarinę, sauso brandinimo)
300 gramų rabarbarų
2 vienetai kininis bastutis (pak choi)
100 mililitrų tamsaus alaus (tinka nealkoholinis)
50 gramų cukraus (naudojome rudąjį)
3 šaukšteliai dižono garstyčių
2 šaukšteliai jogurto
2 šaukšteliai krienų
pagal skonį druskos
pagal skonį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Rabarbarus supjaustyti nedideliais gabaliukais, sudėti į kepimo formą vieną šalia kito, užpilti alumi, apibarstyti cukrumi ir kepti apie 15 minučių iki kol iškeps.
2.
Dubenyje sumaišyti garstyčias su krienais ir jogurtu.
3.
Kininius bastučius perpjauti pusiau, apšlakstyti aliejumi, pabarstyti druska.
4.
Jautienos nugarinę kepti iki kol iškeps iki mėgstamo iškepimo lygio. Patogiausia stebėti termometru, vidutiniškai iškeptos turėtų būti apie 60 C laipsnių, gerai iškeptos apie 70 C laipsnių temperatūros.
5.
Kininius bastučius kepti iki kol apkeps ir suminkštės.
6.
Jautieną aptepti paruoštu padažu.
7.
Į lėkštę supjaustytą išpjovą, rabarbarus ir kininius bastučius.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.