INGREDIENTAI: 4.5 stiklinės miltų (apytikriai)
300 mililitrų vandens (galima keisti pienu ar kefyru)
150 mililitrų aliejaus
1 vienetas kiaušinių
20 gramų šlapių mielių (arba 2 šaukšteliai sausų)
2 šaukštai degtinės
1 šaukštas cukraus (be kaupo)
1 šaukštelis druskos (be kaupo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į šiltą vandenį sudėti mieles, cukrų ir gerai išmaišyti. Supilti aliejų, suberti druską, įmušti kiaušinį, supilti degtinę ir dar kartą išmaišyti.
2.
Įsijoti miltus ir užminkyti tešlą, tešla turi būti minkšta ir elastinga. Uždengti tešlą maistine plėvele ir palikti pakilti 1,5 - 2 valandas. Suformuoti norimą gaminį ir kildinti dar 10 - 20 minučių.
3.
Dėti į šaltą orkaitę, tada įjungti ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje, kol įgaus gražią auksinę spalvą. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku.
4.
Ingredientams matuoti naudojau 250 mililitrų stiklinę.