TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Cecilija Cilė Steigintas Dargintė
Naminė marinuota skumbrė pagal Odetą
Naminė marinuota skumbrė

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
2 vienetai skumbrės (didelių, naudojau šaldytas)
2 vienetai svogūnų (arba 3 jaunų svogūnų gumbų su laiškais)
Marinatui:
500 mililitrų vandens (šalto, virinto)
50 mililitrų obuolių acto (apytikriai, ragauti, kad būtį gerokai su rūgštele)
50 mililitrų aliejaus (naudojau rapsų)
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis malto imbiero
2 vienetai lauro lapų
2 vienetai kvapiųjų pipirų (grūdelių)
2 vienetai kalendros (grūdelių)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Marinatui dubenyje gerai sumaišyti vandenį, obuolių actą, aliejų, druską, cukrų, juoduosius pipirus, imbierą. Sumesti lauro lapus, kvapiųjų pipirų ir kalendros grūdelius. Palikti pastovėti pusvalandį.

2.
Žuvį išvalyti, kaulo išimti nereikia, nes file pavandenys. Supjaustyti poros centimetrų storumo riekelėmis.

3.
Svogūnus supjaustyti griežinėliais, laiškus sukapoti.

4.
Žuvį su svogūnais dėti į dubenį ir užpilti marinatu, kad viską gerai apsemtų. Uždengti indą ir padėti į šaldytuvą marinuotis 2 paroms.




admin · 2024-05-31 03:33 · 181 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt